Black Lucia 2013

God morgon på er idag den 13 december, mer känt som dagen då vi firar Lucia!

Dagens luciafirande brukar inte särskilt ofta förknippas med något otrevligt, snarare tvärtom med tända ljus, vackra julsånger och, förstås, lussebullar. Men historien om själva Lucia, den unga kristna kvinnan från Sicilien som levde i slutet av 200-talet, är allt annat än ljus och trevlig. Lucias mor lovade bort henne för att gifta sig med en ung man, något som var långt ifrån vad Lucia själv ville. När Lucia vägrade och modern till sist tog tillbaka sitt beslut sägs det att Lucias blivande make blev så upprörd att han angav henne för myndigheterna. Var man kristen vid den tiden riskerade man att bli förföljd av kejsaren Diocletianus, vilket Lucia nu också blev. Hon dömdes till att arbeta på en bordell, men trots hot och misshandel, bland annat ska man ha hällt kokande olja över henne, kunde hon inte rubbas. Till sist stacks ett svärd i halsen på den unga kvinnan, och efter sin död blev Lucia snabbt ett av Italiens populäraste helgon.

De här bilderna som vi kallar ”Black Lucia” är inspirerade av historien om Sankta Lucia och den sidan av historien som inte återspeglas så mycket i dagens ljusa och glada luciatåg. En mörk version av den Lucia som fick kokande olja över sig, helt enkelt!

Black Lucia
Black Lucia
Black Lucia
Black Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________

Black Lucia Crew
Black Lucia Crew

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är gänget som jobbat tillsammans med Black Lucia-bilderna.

Mathilda Alm, assistent & bildredigering

Alex Jenneholm, hår

Tommy Jansson, fotograf & bildredigering

Ronja Werndén, dekoration & styling

Alexx Drugge, modell

 

En kommentar till “Black Lucia 2013”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *