Hur går det med träningen?

Tillhör du en av dem som har bestämt att 2014 ska bli ett helt nytt år när det gäller kost och träning? Då är det här inlägget för dig! Tomas Häggberg som är personlig tränare har tipsat om hur du tränar och äter rätt för att klara dina mål!

 

Just nu är det väldigt aktuellt med olika dieter, det finns hur mycket som helst att välja mellan. Inte minst kvällstidningarna kryllar av hur just du ska tappa så många kilo så fort som möjligt, och bara att sätta sig in i de olika metoderna är en hel vetenskap. Men det behöver du inte göra! Oavsett om det handlar om att gå upp eller ner i vikt anser jag att du måste hitta en balans mellan kost och träning som fungerar för just dig. Ett hållningssätt som du faktiskt fixar att följa resten av livet.

Ett av de absolut vanligaste misstagen som många gör är att man har alldeles för bråttom att nå sitt mål, helst ska det gå på några veckor. Men träningen måste få ta tid, annars riskerar du till exempel att bli sjuk eller skadad. Och blir du så pass skadad eller sjuk att du inte kan träna på ett tag är det lätt att tappa motivationen, falla tillbaka i gamla vanor och du får börja om på ruta ett. Så mitt tips till dig som ger träning en ny chans under 2014 är att ta det lugnt i början. Du behöver inte ändra allting på en gång, utan börja med att förändra antingen kost eller träning. Hoppa inte på en kortvarig diet för att nå resultat fortare, utan försök hitta en hälsosam kost som passar just dig och som får dig att gå i rätt riktning.
Mitt sista tips är att sätta upp ett långvarigt mål, så att du alltid har något att sträva mot.

När du väl hittar det som är rätt för dig kommer det vara roligt – och ge de resultaten du vill ha! 

Vill du läsa mer om Tomas och hur han jobbar? Klicka här.

Tomas Häggberg, personlig tränare.
Tomas Häggberg, personlig tränare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Personlig tränare ska vara tuff och peppa dig genom träningspasset. Därför valde Tomas att fota sig hos oss för att få en profilbild med karaktär.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *