För ett år sedan idag tog jag farväl av morsan…

Min syn på livet och döden är ganska enkel – när det är slut så är det slut – men det är klart att tankarna går ett par extra varv en sån här dag.

Som fotograf brukar jag alltid tjata om att man ska ha bilder att minnas till, men när jag ser tillbaka och försöker hitta bilder av morsan finns det inga. Ni vet ”bagarens barn” …

Det var sent 80-tal. Jag hade nyss öppnat fotostudio och brände av några bilder på morsan i förbifarten när hon var på besök i studion. Det är ungefär det jag har idag som stöd för minnet. I och för sig är det så jag vill minnas henne, stark och vital, innan hon blev sängliggande i över tio år efter en stroke. Men ändå, snart 30 år gamla bilder – varför tog jag inte fler senare?

4 juni
Bilden som jag valde till morsans begravning var ironiskt nog inte min egen, utan togs på hennes jobb kort innan hon blev sjuk.

3 reaktioner till “För ett år sedan idag tog jag farväl av morsan…”

 1. Tack Tommy för att du delar med dig av foton & livshistoria.
  Fotograferande är mitt liv 24/7 och kameran är alltid med mig.
  Jag brukar säga efter gammalt ordspråk att ”Det som vi inte kan se i bilder finns
  det inga bevis för att det ens har hänt”
  Du är en fantastiskt fotograf och upskattar denna blogg.
  Ha en fin Sommar och ett bildrikt liv.
  PS. Jag fotograferade min mamma in i sista andetaget och är tacksam för
  alla de foton jag tog av henne under åren. Bilder är Guld värda.

  1. Hej Anne, kul att du gillar det jag gör och följer bloggen.
   Det va ett ordspråk jag aldrig hört men ska försöka komma ihåg och försöka göra något med bilderna du tog på din mamma, en bok eller liknande så att du ”använder” bilderna så dom inte blir liggande någonstans.

   Tommy

 2. Hej Anne, kul att du gillar det jag gör och följer bloggen.
  Det va ett ordspråk jag aldrig hört men ska försöka komma ihåg och försöka göra något med bilderna du tog på din mamma, en bok eller liknande så att du ”använder” bilderna så dom inte blir liggande någonstans.

  Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *