Om Tommy

Har du ett kommande projekt?

Jag skulle gärna samarbeta med dig!

Kom i kontakt med mig med hjälp av mitt kontaktformulär för att diskutera priser, tidsbokning eller boka ett förutsättningslöst möte.


Bild från välgörenhetsresa med leksaker till flyktingläger i Jordanien.

Under åren har jag haft förmånen att få vara med och föreviga alla tänkbara milstolpar i människors liv – bröllopsbilder, porträttbilder, barnfoto och förskolefoto, företagsfotograferingar och mycket mer. Jag har skaffat mig bred erfarenhet av fotografering i Stockholm med omnejd. Allt går att ordna – en flygfotografering från helikopter eller bilder i fågelperspektiv från en segelbåt.

När jag fick min första kamera i åttaårsåldern bestämde jag mig för att jag ville bli fotograf. Pappa jobbade som typograf men fotograferade mycket på fritiden och hade eget mörkrum hemma. Där spenderade vi mycket tid tillsammans. Skolan såg jag som ett nödvändigt ont och när jag fick chans till anpassad skolgång, med en praktikplats hos fotograf Christer Lindström vid sidan av skolan, nappade jag direkt. Redan som 15-åring gjorde jag mina första riktiga fotouppdrag för bland annat Huvudstadspress. I samma veva blev jag ”upptäckt” av regissören Keve Hjelm och fick en statistroll i TV-serien Godnatt jord. Jag offrade mitt axellånga hårsvall för rollen och för pengarna jag tjänade köpte jag drömkameran – en Canon AE1. Vid 16 års ålder blev jag anställd på Studio Lindström på Hornsgatan och där blev jag kvar i åtta år. 24 år gammal startade jag eget och specialiserade mig på porträtt- och daghemsfotografering, vilket än idag ligger mig varmt om hjärtat.

Tekniken förändras men känslan för bild är den samma.

Man kan säga att jag har varit med hela varvet runt och det är jag väldigt glad över. Då, under 80-talet, var mitt arbetsredskap den analoga kameran med framkallning av film och allt vad det innebar. Idag, kan jag ta flera hundra bilder i ett nafs med min digitala systemkamera och ladda över dem till datorn för vidare retuschering. Rent tekniskt har mycket förändrats, men i grunden handlar mitt yrke om att förmedla känslor. Det gamla ordspråket ”En bild säger mer än tusen ord” rymmer en stor sanning eftersom vi människor i alla tider har fångats av bilder med känsla och budskap. När du vänder dig till mig med ett fotouppdrag får du bilder som fångar och berör.

Du är varmt välkommen till min fotostudio i Vasastan i Stockholm!